2017. február 4., szombat

HERŐCE


Herőce. Ez is egyfajta fánk, csörege fánk.
Gyerekkoromban anya sokat csinált ilyen fánkot, de mi akkor is herőcének hívtuk nem fánknak.
Manapság már teljesen feledésbe merült ez a finomság.
Már nem is emlékeztem rá, hogy milyen puha tésztája van sütés után is.
Nem számoltam, hogy mennyi lett, de látható a képen, hogy igen kiadós mennyiség van  30 dkg lisztből is.

30 dkg liszt
2 csapott ek. porcokor
3 tojás sárgája
csipet só
5 dkg margarín
3 ek. tejföl
1 ek. rumaroma

5  dl olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
 1.
Egy tálban az összes hozzávalókat összeállítottam és kitettem a szilikonlapra ahol átgyúrtam.
Letakartam és hagytam pihenni úgy20 percet.
Addig egy nagyobb átmérőjű lábasba olajat öntöttem és porcukrot szitáltam egy tányérba amiben majd    megforgatom a kisült herőcéket.


2.
Vékonyra kinyújtottam a tésztát és rombusz formára vágtam derelyevágóval, aminek a közepét
bevágtam ahol áthúzta a rombusz egyik csúcsát.

3.
Meleg olajban kisütöttem a tésztát.
5 db-ot tettem a lábasba egyszerre.  De ennél többet ne is tegyetek, mert gyorsan sül és akkor megég.
Sülés közben természetesen meg kell fordítani, hogy mind a két oldala szép legyen.



Sülés közben a tészta felhólyagosodik pedig nincs benne semmi lazító anyag és puha tésztát kapunk sütés után.

Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!

Piroska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése