2017. január 22., vasárnap

AFTER EIGHT SZELET


Imádom az After-Eight csokikockákat.
Szinte minden ünnepre kapok egy dobozkával, mert a férjem tudja, hogy ez az egyik kedvencem.
Pár nappal ezelőtt volt a névnapom, tehát most is lapult az ajándékok között egy mentás csokis dobozka.
De most elhatároztam, hogy elkészítem belőle azt a süteményt amit Bibimoninál láttam és nagyon megtetszett.

Kakaós piskótalapok között egy csokis-tejszínes krém, a tetején csokidarabkákkal.

4 tojás
8 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1kk. sütőpor

0,5 liter 30%-os tejszín
16 db mentás csokikocka
1 cs. habfix

8 db mentás csokikocka a tetejére
mentalevelek

Először elkészítettem a piskótát.
A tojásokat a cukorral habosra kevertem.
Azt átszitált lisztet, kakaóport és sütőport kis adagokban óvatosan hozzákevertem.
A 25x25 cm-es kapcsos sütőformát szilikonos sütőpapírral kibéleltem. Beleöntöttem a masszát és a gázsütőm 4-5-ös fokozatán megsütöttem 15 perc alatt. De ez minden sütőnél más, ezért ne ezt vegyétek alapnak.
Hagytam kihűlni a piskótát, majd kettévágtam és megtöltöttem az ekkorra már elkészített tejszínkrémmel.

A tejszínt felmelegítettem, de nem forraltam.
Beledaraboltam a csokoládét  és gyakori kevergetés mellett elolvasztottam benne.
A hűtőbe tettem és pár óra alatt lehűtöttem. Itt az a lényeg, hogy a tejszín teljesen lehűljön, hogy kemény habot tudjunk belőle készíteni.
Amikor a habot elkezdtem felverni akkor beleszórtam a habfixet.

A csokis habból egy keveset habzsákba raktam.
A többi krémmel megtöltöttem a piskótát.
Kiszámoltam, hogy 16 szeletet tudok belőle kiszelni.
A habzsák segítségével kidíszítettem a tetejét.
A csokikockákat keresztben ketté vágtam és belenyomtam a sütemény tetején lévő habba.
Nyáron mentalevéllel is díszíthetjük.





Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok.

A legjobb ha másnap készítjük el a habot és töltjük meg vele a piskótalapokat.

Jó sütést!!
Piroska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése