2015. november 15., vasárnap

MÉZES KEKSZ



Nagyon szép csokis kekszet találtam mesekeksz néven Ildikónál. A tésztájában méz is van és mézeskalács fűszerkeverék. Most egy próbasütést csináltam, hogy karácsonykor már ne legyen ismeretlen a recept.
Mivel nincs benne sütőpor sokkal jobban megmaradt sütéskor a minta benne.

30 db sütipecsétes keksz lett belőle.

18 dkg liszt
6 dkg porcukor
csipet só
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
6 dkg vaj
1 kis tojás
4 dkg méz
1 tk  vanília kivonat

5 dkg Boci étcsoki

A száraz hozzávalókban elmorzsoltam a vajat.
Beletettem a tojást, a mézet a vanília kivonatot és sima tésztát  gyúrtam belőle. A mézet micróban megolvasztottam, így könnyebb volt vele dolgozni.
Pár órára a hűtőbe tettem. De megpróbálom úgy is , hogy nem fogom a hűtőbe tenni, mert így olyan kemény lett a tészta, hogy várni kellett vele, hogy nyújtani tudjam.
4-5 mm vastagságúra kinyújtottam, egy pohárral kiszaggattam és ezután használtam a sütipecsétet.
A gázsütőt előmelegítettem 5-ös fokozaton és max. 10 perc alatt kisütöttem a kekszet.
Ne süssük túl a kekszet, ha látjuk, hogy barnul már vegyük is ki.

Hagytam kihűlni.
A csokit vízgőz felett felolvasztottam és a kekszek alját belemártottam.
A csoki megdermedéséig hűtőbe raktam.

Ez a keksz is pár nap elteltével sokkal finomabb, puhább lesz. Vagyis legyünk türelmesek és ne együk meg még aznap!!


Jó sütögetést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése