2013. április 14., vasárnap

SÁRGABORSÓKRÉMLEVES PIRITOTT BACONNEL

piroskonyha - sárgaborsó krémleves
Ha vasárnap akkor húsleves. De most úgy gondoltam, hogy  nem, nem, nem. Nálunk elég ritkán van krémleves, pedig én szeretném. A férjem nem rajong érte, és én mint jó feleség szót fogadok.
A hétvégén azonban megszegve ezt, sárgaborsó krémleves készült.

Hozzávalók:

30 dkg sárgaborsó
1 közepes fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
1 kávéskanál mustár
őrölt bors
reszelt szerecsendió
olaj
1 lapos evőkanál liszt

2 dl főzőtejszín

10 szelet nagyon vékonyra szelt bacon

A sárgaborsót megmosom, utána a micróba beteszem 15 percre. Igy sokkal hamarább megfő majd.
Az egyik vöröshagymát felkockázom, 1 cikk fokhagymát lereszelek és hozzáadom a borsóhoz, sózom és felteszem főni.
Még így is kell kb. 2 óra, hogy jó legyen. Az olajban megpirítom a másik fej vöröshagymát, belereszelem a fokhagymát és egy kis liszttel rántást készítek. Besűrítem vele a levest, hozzáadom a tejszínt, a mustárt, a szerecsendiót. Összeforralom és leturmixolom.
Amíg hűl, hogy leturmixoljam addig a szalonnát összevágom és megpirítom.
piroskonyha - sárgaborsó krémleves


Nekem nagyon ízlett, de a férjemnek nem lesz a kedvence.



Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése