2013. február 16., szombat

FARSANGI FÁNK






Hozzávalók:

2,2 dl tej
2 dkg élesztő
3 dkg kristálycukor   /1dkg az élesztőhöz+2 dkg a tésztához/
40 dkg liszt
csipet só 
2 tojássárgája
3 cl sütőlikőr
4 dkg szoba hőmérsékletű vaj


1 literolaj a sütéshez

Ne legyen hideg semmi amikor készítjük.

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. 
Bedagasztjuk a tésztát, ügyelve arra, hogy a vajat csak akkor tegyük bele amikor már mindennel jól kidolgoztuk. 
Meleg helyen duplára kelesztjük.
Lisztezett nyújtótáblán kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk. 
Kiszaggatjuk, és most is duplájára  kelesztjük.
Minden fánk közepébe mélyedést alakítunk és kisütjük. Mindig a  felső oldalát tesszük először az olajba ahol a mélyedést képeztük. 
160 fokon fedő alatt sütjük az első oldalát, majd megfordítjuk és azt már fedő nélkül sütjük.
Papírszalvétára kiszedjük, porcukrozzuk és lekvárt teszünk a közepébe.

Ebből a lisztmennyiségből 17 db 7 cm átmérőjű fánk lett. 












Meg voltam elégedve az állagával, nem volt sűrű a tésztája........megtartom a receptet!!
Próbáljátok ki!

Piroska



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése